Selectie: modellen van rekbare stofjes

Vandaag de dag hechten wij waarde aan een comfortabel leven, ook op het gebied van de mode. Dit betekent dat er - wat de stofkeuze betreft - al snel met een rekbaar stofje gewerkt wordt, want deze stoffen knellen niet en zijn aangenaam om te dragen. En men  wil zich toch heel de dag door prettig voelen... Tricotstof, jersey, joggingstof, gebreide stof - al deze stofjes maken dit mogelijk! Daarom hebben wij een selectie samengesteld met modellen die van dergelijke stofjes zijn gemaakt. Welk model ga je naaien?

 

 

Eenvoud met uitdrukkingskracht !

Foto links:

Een sportief shirt, een romantisch detail: het mouwloze shirt met rechte snit krijgt door de brede ruches van sierkant een speels effect.

Foto rechts:

De basis van dit shirt met raglanmouwen is eenvoudig, maar de verwerking van de smalle bandjes bij de V-hals vergt tijd en nauwkeurigheid. Breng variatie aan door de bandjes van twee kleuren te maken.

 

Een zomers model

Foto links:

Een rechte tuniek met brede biezen bij de armsgaten en de V-hals. Tip: bij de zijnaden worden kleine splitjes verwerkt.

Foto rechts:

In de jaren 70 werden ze nog overall genoemd. De huidige versies dragen de chique naam ‘jumpsuit’. Ons exemplaar van glanzend zijden stof heeft aangeknipte mouwen, een ronde hals en elastiek in de taille.


 

Mijn nieuwe jurk!

Foto links:

Als je een stof met een brede sierrand neemt, hoeft het patroon van de jurk niet ingewikkeld te zijn: de lage V-hals met wikkeleffect, de over-
sized schouders en het tunneltje met bandjes (die achter gestrikt worden) en nog een verrassend detail: epaulletten op de schouders.

Foto rechts:

De print trekt alle aandacht en leidt een beetje af van het patroon. Jammer, want het heeft interessante details: een rechte halsrand met biezen en gerimpelde zijnaden. Belangrijk: alleen van rekbare stof naaien.

 

Zomermode

Foto links:

De knielange jurk met brede zoomvolant heeft raglanmouwen en een wijd Carmen-decolleté.

Foto rechts:

Als de zon schijnt, trek je dit schitterende topje of de jurk aan, zodat je dat er meteen nog een stukje vrolijker uitziet. Wat wil je nog meer! Goed om te weten: de gewikkelde achterpanden worden met strikbanden aan de voorkant gesloten.


 

Voor elke doordeweekse dag!

Foto links:

Het vlotte jurkje valt niet alleen op door de polosluiting met hemdblousekraag. Het is vooral de indeling van de kleuren die er een sportief modelletje van maakt.

Foto rechts:

Ben je normaalgesproken geen fan van gebreide jurken? Misschien kunnen wij je overtuigen met ons model met het smalle lijfje, het omgelegde kraagje en de wijde rok? Probeer het eens uit!

 

Een nieuwe rok nodig?

Foto links:

Vrouwelijk en sensitief, tegelijk trendy en fris van kleur: deze tricot rok is ideaal voor vrouwen die hun benen willen laten zien. De lengte varieert!

Foto rechts:

De snit en de stof van de rok zijn perfect op elkaar afgestemd. Bovendien wordt met de kleursamenstelling van de inzetstukken het sportieve karakter nog eens onderstreept.

 

Broeken: welke ga je maken?

Foto links:

Een rits, splitten, omslagen… het naaien van een broek kan ingewikkeld zijn en heel wat tijd vergen. Gelukkig zijn er ook minder gecompliceerde snitten, zoals deze broek van double-jersey. Knippen, naaien, dan elastiek erin, klaar!

Foto rechts:

Draag bij het jasje een broek van dezelfde stof. Door de elasticiteit zit de sportief-elegante broek de hele dag door prettig. De zakken zitten in de lengtedeelnaden. In de maten 44-52.

 

Alle modellen zijn als pdf patroon op onze website verkrijgbaar: burda-style.nl!

 

 

Burda naaiboek