Nieuw nummer: Simply haken nr. 01/2024 – idyllisch voorjaar

Maak samen met ons een uitstapje naar het platteland. Geniet van de charme van de groenten, de kruiden en de vruchtjes met alle praktische spulletjes. Laat je inspireren door onze drie interessante modellen. Voor de kinderen hebben wij een reusachtige draak. En natuurlijk nog veel meer!

Haken & motiefjes borduren

Een leuke uitdaging voor iedereen die niet alleen van haken, maar ook van borduren houdt. Haak pannenlappen, kleedjes voor jampotjes, een boekomslag, een wanddecoratie en een slinger met vlaggetjes en geurzakjes. De basis van al deze spulletjes is een gehaakt deel in een neutrale kleur. De motieven worden in platsteken, steelsteken en kettingsteken geborduurd. 

Amigurumi: groenten  

Onder het motto: Leef gezond! Welkom in ons volkstuintje! Hier hebben de groentes zich verzameld. Laat je inspireren door de schattige vriendjes. Als je deze in de keuken zet, vormen ze samen een motivatie om meer groenten te eten. Of geef ze aan iemand met groene vingers cadeau. Al deze geweldige amigurumi’s zijn door het team van Freddy Goat ontworpen.

Granny squares of ovalen

Wij waren meteen verliefd op dit mooie vest in prachtige voorjaarskleuren met lichtblauw als hoofdkleur. Er worden maar liefst 81 granny squares gehaakt die met vasten aan elkaar gehaakt worden. De boorden, de biezen en de kraag worden achteraf vastgehaakt. De 26 ovale motieven van de tas worden net als granny squares in toeren rondom het midden gehaakt!

Voor beginnende haakfans

Houd je van felle kleuren? Dan hebben wij twee leuke modellen: de harmonieuze kleureffecten van de sjaal ontstaan door steeds 1 kleur van de 2 draden na een bepaald aantal rijen in vasten  te wisselen. Haak je graag stokjes? Dan is deze plaid een leuke uitdaging. Je kunt hem zo groot maken als je wilt!

Schattige paasmotieven

Met zijn grote ogen kijkt dit kuikentje in het rond. Wedden dat kinderen meteen verliefd op dit lieve eendje worden? Bij het paasfeest hoort een echte paashaas, vindt Sachiyo Ishii. En dat mag ook een gehaakt exemplaar zijn! Dus heeft ze dit haasje et een grote strik ontworpen. Het haasje wordt omgeven door blaadjes en bloemen.

Deze modellen en nog veel meer vind je in het tijdschrift Simply haken 01/2024  dat vanaf half februari in de winkel en online verkrijgbaar is: www.burdastyle.nl