Nieuw nummer: burda breien 2401 – een vrolijke mix aan kleuren

Het nieuwe jaar start met leuk nieuws voor alle brei- en haakfans: vanaf 2024 staan er in elk nummer van burda breien meer modellen – en dat zes keer per jaar!

We beginnen het nieuwe jaar met een uitdagend voorjaarsnummer met een vrolijk-frisse mix aan modellen, van truien, vesten en truitjes tot leuke paasideetjes en woondecoraties. In totaal maar liefst 46 projecten!

Abrikoos- en perziktinten

La vie en pêcheLa vie en pêche

Vest met strepen: Je krijgt al lentekriebels als je er alleen maar naar kijkt. En dan nog eens als je het breit en als je het draagt ... Het feelgood-vest met strepen in verschillende kleuren is gebreid met twee draden van twee soorten garen in een halve patentsteek. De bies wordt overigens apart gebreid en dan vastgenaaid. Trui met zebrapatroon: Een look voor iedereen die het graag wat wilder heeft. Het zebrapatroon is hier uitgevoerd in relatief tamme (maar trendy!) kleuren, maar de jacquardtechniek die wordt gebruikt, vereist wel wat ervaring. De trui heeft een hoekige vorm, boorden en een rechte hals.

Zachte tinten

Esprit légerEsprit léger

Pellerine met capuchon: Wat krijg je als je een poncho en een cape kruist? Een pellerine! Dit bijzonder exclusieve exemplaar – gemaakt van mohairgaren met zijde en met een capuchon – wordt in toeren gebreid in een halve patentsteek. Trui met korte mouwen: Hij voelt net zo goed aan als hij eruitziet – en geeft iedereen die hem draagt een goed gevoel: deze puristische trui met een eenvoudige snit (achter iets langer dan voor) en splitten aan de zijkant heeft een extra dosis nonchalance. 

10 projecten in bessenkleuren

10 douceurs acidulées10 douceurs acidulées

Sokken met kabels: Een beetje een uitdaging, maar het resultaat is des te mooier. De sokken met kabels zijn gebreid van twee bij elkaar passende garens – het ene is meerkleurig getwijnd, het andere effen. Hierdoor komt het kabelpatroon bijzonder goed tot zijn recht. Trui met afgehaalde steken: Deze trui met patroon ziet er misschien heel ingewikkeld uit, maar dat is hij niet. Hij wordt van twee garens met kleurverloop in een fantasiepatroon gebreid, waarbij in elke naald slechts één draad wordt gebruikt, zodat het garen niet met elkaar verstrikt raakt.

Ideetjes voor Pasen

Jolies décorations pascalesJolies décorations pascales

Tas met borduurwerk: Iedereen houdt van chunky bags. Als je er nog geen hebt (of er nog eentje nodig hebt): dit model is in een handomdraai met dik garen en een dikke naald gehaakt. Tot slot borduur je nog een paar kruissteken in een contrasterende kleur en je nieuwe lievelingsaccessoire is klaar!  Gehaakte paaseieren: Een paasmandje maar dan anders: 
de kleurrijke decoratieve eieren zijn een klein project voor tussendoor, dat ook supermakkelijk is voor beginners. Ze zijn gevuld met polystyreen eieren uit de knutselwinkel.

Spel met patronen

Jeu de maillesJeu de mailles

Trui met col en afgehaalde steken: een coltrui om lekker in weg te kruipen, waarvoor twee fijne kasjmiergarens zijn gebruikt: een lacegaren met dubbele draad en een licht garen met één draad. De twee garens wisselen elkaar af, waardoor een mooie structuur ontstaat die nog benadrukt wordt door het zigzagvormige fantasiepatroon. Trui in ajourpatroon: Rechte snit, driekwartmouwen, ajourpatroon, ruime hals, hoogwaardig lacegaren: dit is de ideale stylingpartner. Je kunt deze trui prachtig stylen over (contrastkleurige) blouses, shirts of coltruien, die dan door het ajourpatroon heen te zien zijn, maar je kunt hem ook solo dragen met een bustier of tanktop eronder. 

Met kasjmier

Pluie de cachemirePluie de cachemire

Polswarmers: Ze houden je handen niet alleen warm, ze zijn ook een coole (en momenteel weer trendy) upgrade voor eenvoudige looks. Dit model is gebreid van het fijnste kasjmiergaren – heel makkelijk in toeren gebreid. Er is een halve duim aangebreid zodat de polswarmers goed zitten. Cropped trui: Kort, wijd van snit en superzacht: deze trendy trui wil je niet meer uittrekken. Het superzachte, vederlichte garen met 88% kasjmier kan snel worden gebreid met dikke naalden in een brede ribbelsteek. Toch is het goed om er de tijd voor te nemen – tijdens het breien krijg je er namelijk al een behaaglijk, wollig gevoel van.  

Alle en nog veel meer modellen vind je in het nieuwe nummer van burda breien 2401 dat vanaf 9 februari verkrijgbaar is, in de winkel en online.

Burda boek 5e oplage: naaien is niet moeilijkBurda boek 5e oplage: naaien is niet moeilijk