Nieuw nummer: burda breien 2/2024 – geniet van de lente!

Het eerste breinummer van 2024 is klaar! Wist je overigens dat burda breien dit jaar maar liefst 6x verschijnt!

Met dit fantastische lentenummer dagen wij je uit om aan de slag te gaan, zodat de lente er nog een stukje mooier uitziet. De nadruk ligt op pastelkleuren en kleurrijke modellen van multicolor garen. Als je meer van felle kleuren houdt, maak je een trui of vest in felgroen, wit, geel of andere bonte kleuren. Extra: in dit nummer presenteren wij ook 7 kindermodellen en 2 mannentruien! 

Opvallende en pastelkleuren

Ode aux tons pastel…Ode aux tons pastel…

Of je liever pastelkleuren draagt of meer van felle kleuren houdt... Wij hebben een collectie samengesteld met modellen in alle kleursamenstellingen. Laat je inspireren!

Gestreepte trui 02: Een mixgaren van alpaca, polyamide en wol in lichte zalmkleur, oranje, koraal, turkoois en marine. De trui wordt helemaal met 2 draden (steeds in dezelfde kleur) in half patentpatroon gebreid. Maat S tot XL

Tweekleurige trui 03: Houd je van contrastkleuren? Dan hebben wij een mooi model voor je dat van een schitterend alpagagaren met een aandeel polyamide en wol gebreid wordt. Maat S tot XL

Hes met mouwbiezen 08: Voor deze hes worden twee verschillende garens met elkaar verwerkt: het abrikooskleurige garen is van scheerwol vervaardigd, het crèmekleurige garen is een combinatie van alpaca en zijde. Maat 34 tot 54.

Multicolor garens

Une histoire de filsUne histoire de fils

De garens zijn tegenwoordig vaak als multicolor versie verkrijgbaar. Om dit effect te bereiken, kun je ook twee effens garen combineren! 

Vest met rits 20: De panden, mouwen en kraag worden van een geweldig geraffineerd garen gebreid – de draad van wol, acryl en polyamide heeft een onregelmatige structuur. De boorden en biezen worden overigens met een garen met een gladde draad gebreid.  Maat S tot XXL.

Multicolor vest 12: Door het gemêleerde kleureffect van het garen is het overbodig ingewikkelde patronen te breien. De mouwen met raglanranden zijn overigens bewust een beetje korter gehouden, zodat het vest van het mixgaren (linnen, katoen en viscose) perfect voor de lente is. Maat 34 tot 52.

Jouw favoriete kleuren

Place aux couleurs printanières…Place aux couleurs printanières…

Of je nu van felgroen, wit, blauw of oranje houdt, dat maakt niet uit ... Maak een voorjaarsmodel in jouw lievelingskleur! 

Lange trui 35: Bij deze trui met korte mouwen trekt het kleurverloop alle aandacht, maar bekijk ook de patronen. De dwarsribbels worden afgewisseld met een boogjespatroon. Bij het afwisselen van de patronen moeten er steken gemeerderd of geminderd worden! Je breit de trui met naalddikte 3,5 mm. Maat S tot XL.

Gestreepte tuniek 37: Het zomerse karakter verleent de tuniek in elk geval aan het puur katoenen garen met kleurverloop. Dit wil zeggen dat de strepen automatisch tevoorschijn komen. Om ervoor te zorgen dat er lengtestrepen ontstaan, moet de panden in dwarsrichting gebreid worden. Maat 38 tot 52.

Mooi & praktisch

Une belle vitalitéUne belle vitalité

Dat kinderen van praktische kleren houden, weten alle moeders. Maar zij weten ook dat de kinderen alleen mooie kleren aan willen trekken!

Trui met strepen 47: Je breit de trui in tricotsteek van een zomergaren dat van verschillende vezels (katoen, gerecycled polyester) is vervaardigd. Om de strepen goed tot hun recht te laten komen, worden de witte strepen van een ander garen gebreid. Typerend voor 
dit garen is de kettingstructuur van de draad. Maat: 2 tot 10 jaar.

Zomerjurkje 48: Dit mouwloze jurkje is al een voorbode van de zomer! Het wordt van een katoenen garen met een aandeel gerecycled polyester in drie kleuren gebreid. De witte strepen worden van een ander garen met een draad in kettingstructuur gebreid. Het jurkje in lichte A-lijn is aan de onderkant een beetje wijder. Naar de taille toe worden bij de zijranden steken geminderd. De wijde armsgaten eindigen bij de heel smalle schouderbanden. Maat: 2 tot 10 jaar.

42 Vestje met dubbele voorpanden: Het vest met de overlappende voorpanden wordt op een interessante manier gebreid: je begint bij de onderrand van het rechter voorpand en breit tot de hoogte van de achterste halsrand, dan brie je het linkerpand op dezelfde manier, daarna brei je over alle steken het achterpand breien. Je hoeft dus alleen de zijnaden en mouwnaden te sluiten. Maat: 4 tot 12 jaar.

Spelen met details

Jeu de détailsJeu de détails

De keuze van het garen bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het model, toch mogen de patronen niet onderschat worden. 

Truitje met losse schouderbanden 54: Het truitje met de losse schouderbanden is een echte uitdaging. Vanaf de deling van de panden voor de halsrand en de schouderbanden is het belangrijk heel nauwkeurig volgens de instructies te werken. Maat 38 tot 52.

Trui met kabelpatroon 49 en mannentrui in versprongen boordpatroon 50: De roze trui heeft een geweldig gehaakt(!) kabelpatroon, het achterpand is een stukje langer dan het voorpand, bij de zoom zitten splitjes. Zijn crèmekleurige trui heeft weliswaar ook een kabelpatroon, maar dat valt een beetje bescheidener uit. Het is eigenlijk eerder een breed boordpatroon dat versprongen uitgevoerd wordt waardoor het lijkt alsof het kabels zijn. Maat 38 tot 52 en 40 tot 54.

Alle modellen en nog veel meer vind je in burda breien nr.  2/2024 dat vanaf nu in de winkel en via onze website verkrijgbaar is.

Burda boek 5e oplage: naaien is niet moeilijkBurda boek 5e oplage: naaien is niet moeilijk