Leren naaien met burda: zo kan je werkplek eruit zien
Als je ervoor hebt gekozen om je naaikennis te beginnen met Burda-patronen, ben je hier aan het juiste adres!
In deze categorie voor beginners zullen we je stap voor stap begeleiden in de wereld van het naaien met burda. In dit eerste artikel zullen we het belang van een goed georganiseerde werkplek verkennen en praktische tips geven om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor jouw creativiteit.


Advies nr. 1
Als je voldoende plaats hebt, richt je een speciaal hoekje in als werkplek om naaiprojecten te maken.
Een rustig hoekje waar je lekker kunt werken, zonder door andere gezinsleden of dieren gestoord te worden. En het is handig als je de naaimachine gewoon lekker een paar dagen kunt laten staan. Het is heerlijk om de naaimachine niet steeds eerst tevoorschijn te hoeven halen en alles weer op zijn plaats te moeten zetten en leggen en dus achteraf ook niet alles op te hoeven ruimen.
Advies nr. 2
Werk bij daglicht of gebruik een daglichtlamp.
Alternatief kun je ook een goede bureaulamp nemen. Houd er in elk geval rekening mee dat je ogen voldoende licht nodig hebben om alle details goed te kunnen zien. Naast en achter de naaimachine moet er voldoende plaats zijn. De naaimachine moet op een stevige tafel staan.
Advies nr. 3
Om de stof te knippen, heb je wat plaats nodig.
Een grote eettafel is ideaal – hoe groter, hoe beter. Nog een kleine tip: als je de delen bij dubbele stoflaag knipt, heb je minder plaats nodig én je knipt meteen twee delen tegelijkertijd. Dit betekent dat de tafel minstens zo breed als de halve stofbreedte moet zijn. Als de tafel te klein is of je geen grote eettafel hebt, leg je de stof plat op de grond. Goed om te weten: omdat je met spelden en een schaar werkt, adviseren wij de tafel of de vloer te bedekken, zodat deze hierdoor niet beschadigd kunnen raken. Leg er daarom bijvoorbeeld een plastic tafelkleed op.