Collectie burda style nr 11/2021 : avondmode in plusmaten

In de maand november: met vrouwelijke sensitiviteit: stijlvolle modellen in de maten 44 – 52 brengen ons met fijne details, prachtige snitten en extravagante stoffen in de verleiding ze zelf te naaien. en de locatie in de wijnregio Franciacorta was gewoonweg perfect! 

Kostbare stofje

Tissus précieux

 

Foto links: Zit gewoon perfect en combineert een vrij zakelijke snit met vrouwelijke elementen – de broek met bandplooien heeft enkellange pijpen. En heeft nog een heel praktisch detail: middenachter bij de band zit een stukje elastiek. Foto rechts: Deze jurk met rechte halsrand en een bijpassende ceintuur kun je naar een feestje aantrekken. En om het feest compleet te maken, maak je er ook het bijpassende jasje bij.


 

Vlotte blouses

Coquetterie

 

Foto links: Een kraag met strikbanden, mouwen met ingelegde dwarsplooien,  een moderne print: deze heuplange blouse kun je echt niet over het hoofd zien! Foto rechts: Een smal opstaand kraagje, een tunnel met elastiek bij de mouwzoom – dit zijn overtuigende details om de blouse zelf te maken. Overigens: bij het bovenste deel van de sluiting zit geen knoop, zodat de blouse een stukje openvalt.


 

Rokken voor het nieuwe seizoen 

Élégance à l’italienne

 

Foto links: Ben je op zoek naar een geschikt stofje voor een rok? Neem jacquardstof. Bij deze rok met smalle band en naadritssluiting middenachter komt deze stof goed tot zijn recht. Foto rechts: Ja, de snit van deze rok is heel puristisch, maar het wordt een interessante uitdaging als je bedenkt dat hij van (namaak-)leer wordt gemaakt. De ingelegde plooien zorgen voor extra wijdte bij het voorpand.


 

De modellen van deze collectie – en nog veel meer – kun je als pdf patroon downloaden. Klik op de roze button hieronder:  

 

PATRONEN