Collectie burda style nr 11/2021 : metallic look

In deze collectie voor de maand november kun je met metallic stofjes mode maken en een koele look creëren voor het kille jaargetijde. Ben je nieuwsgierig geworden? Laat je door onze collectie overtuigen om aan deze trend mee te doen! 

Lichtgevende stofjes

Un éclair de génie

 

Foto links: Glanzend leer met metallic effect zomaar overdag? Ons antwoord luidt: Waarom niet! De broek met smalle band met lange lip kan ontzettend goed met gebreide kledingstukken en boots gecombineerd worden. Om het effect van echt leer na te bootsen, hebben wij op kniehoogte een dwarsnaad aangebracht. Foto rechts: Is het regenachtig weer? Prima, dan heb je volop tijd om ons masterpiece van fijne jacquardstof te naaien. De belangrijkste details van de blazer: een lange revers, een dubbele rij knopen (die met stof overtrokken worden) en zakken met klep.


 

Met glinsterend effect

Brillant de mille feux

 

Foto links: Wat op het eerste gezicht op een combinatie van blouse en hesje uitziet, ontpopt zich tot een jurk van paillettenstof met een royale snit. De effen mouwen hebben wij van popeline genaaid – door de plooien bij de mouwkop lijkt het inderdaad om een ‘ander’ kledingstuk te gaan. Foto rechts: Metallic look betekent niet dat je altijd op moet vallen. Je kunt ook een lichtgekleurde stof met een zachte glans kiezen en er bijvoorbeeld deze puristische blouse met driekwartmouwen en V-hals van maken: wij hebben hiervoor de verkeerde kant van crêpesatin als goede kant verwerkt.


 

Rosékleurige stofjes

Bitume rosé

 

Foto links: De knielange jurk met rondlopende zoom en halflange mouwen is royaal van snit. Het is vooral de vastgestikte sjaal met de franjes met kralen die de aandacht trekt. Stylingtip: Omdat de jurk vrij wijd is, kan er een coltruitje onder gedragen worden. Foto rechts: Te lang, te wijd, niet geschikt: als je wat kleiner bent, is het niet altijd makkelijk een goed patroon voor een rok te vinden. Onze suggestie: een rok met knoopsluiting – een prima basic die je van allerlei soorten stof kunt maken: bouclé, denim of een gedessineerd stofje. 


 

Met metallic effect

Lumières citadines

 

Foto links: Heb je niet veel tijd, maar wil je wel een trendy truitje maken? Het smalle truitje met halflange mouwen en opstaand boordje is eenvoudig van snit en daarom snel klaar. Onze tip: maak het van een glinsterend lurexstofje. Foto rechts: Wil je een jurk graag in de winter dragen, maar is het toch net even iets te koud? Met onze poncho kun je dit probleempje oplossen. Het is een kort model met een wijde snit, zodat de poncho niet stak zit. De dubbele col en de mouwen met brede manchetten vormen interessante details.


 

De modellen van deze collectie – en nog veel meer – kun je als pdf patroon downloaden. Klik op de roze button hieronder:  

 

PATRONEN