Nieuw nummer: Simply haken nr. 5 – verwelkom de herfst!

Verwelkom de herfst met een glimlach op je gezicht. In dit nummer staan volop projecten. Wij beginnen met accessoires waarbij gehaakte (!) kabels in het middelpunt staan. Maak er wanten en een muts bij om daarna een wandeling door het bos te maken. Voor de baby kun je een lekker warm eendelig, gestreept pakje haken of een deken in stervorm. Of haak voor jezelf de unieke ponchotrui met wijde mouwen. Voor haakfans die van een uitdaging houden, hebben wij drie projecten uitgekozen: een gestreept vest in mozaïektechniek, een rugzak met tapestry-techniek en een babydeken in c2c-techniek.  En als je tijd en zin over hebt, kun je een van de projecten in regenboogkleuren maken. Geniet van al die heerlijke momenten om aan nieuwe haakprojecten te werken!

 

Gehaakte (!) kabels

Belles torsades

 

Het speciale thema in dit nummer van Simply haken is: kabels haken. Wij presenteren enkele projecten met kabels, bv. een haarband en een hesje met kabelpatroon allover, een V-hals, een brede zoomboord, biezen bij de armsgaten, het achterpand is een stuk langer dan het voorpand. Maak ook de bijpassende polwarmers, een sjaal, muts en tas.


 

Voor de kleintjes

Tout en douceur

 

Foot links: Om de vos te haken heeft de ontwerpster eerst vele foto’s van vossen bestudeerd. En wij vinden dat ze erin is geslaagd de vos een natuurgetrouw karakter te geven! Het diertje wordt in amigurumi-techniek gehaakt. Foto rechts: Een poncho voor baby’s met capuchon. Verder staat er ook een eendelig gestreept babypakje in dit nummer (zie ook verderop). 


 

Met granny sqaures

Du granny retro

 

Foto links: In de typerende herfstkleuren werd de stola met in het midden met een reusachtige granny square gehaakt. Dan worden er bij de randen driehoeken gehaakt. Tip: je kunt de stola ook als sprei op het bed gebruiken! Foto rechts: Het voor- en achterpand van het hesje worden uit in totaal 20 vierkanten samengesteld.Kies voor het topje je lievelingskleur als basiskleur. Voor de bloemen kun je alle kleuren van de regenboog kiezen.


 

Pratische spulletjes

Pratique et ludique

 

Foto links: Bescherm je e-reader met de omslag in twee kleuren. Handig: je sluit hem met een lusje en nop. Foto rechts: Maak de dag een stukje vrolijker met deze rugzak met kleurrijke driehoeken en roze klep met opvallende noppen. De rugzak wordt in tapestry-techniek gehaakt.


 

Vrolijke strepen

Chaleureuses rayures

 

Foto links: Een eendelig babypak met driekleurige strepen. Als je voor het babypakje garen van 100% wol neemt, weet je zeker dat de baby het niet snel koud zal hebben! Foto rechts: Ben je onder de indruk van dit gestreepte vest? De strepen worden in mozaïek-techniek gehaakt. Als je nog geen of weinig ervaring in het haken van de mozaïektechniek hebt, lees je eerst de uitleg in het tijdschrift.

Alle projecten en nog veel meer, vind je het nieuwe nummer van Simply haken nr.5 . Het tijdschrift is nu in de winkel te koop of via onze website www.burdastyle.nl.

IK WIL EEN ABONNEMENT