Nieuw nummer: burda breien nummer 6 - warm voor de herfst

Swipe to the left
Nieuw nummer: burda breien nummer 6 - warm voor de herfst
Door Karine Müller 8 oktober 2020 Geen reacties

De herfst is gearriveerd! Het weer is vaak nogal guur, de regen klatert tegen de ramen, de wind lijkt uit alle richtingen te komen... Ja, zo is de herfst! Op de redactie is iedereen het met elkaar eens: dit is ons favoriete seizoen, want je kunt lekker gezellig meer uurtjes binnen doorbrengen... met een breiwerkje. In het nieuwe nummer van burda breien kun je volop inspiratie opdoen, van gouden herfst en blauwe kleurentrend tot Noorse motieven, vrouwelijke modellen, extravagant, klassiek & modern. Maak je eigen exclusieve model met burda breien!

Nieuw seizoen

Nouvelle saison

 

Foto links: Wij houden van klassieke vestjes. Dit olijfgroene exemplaar wordt van zachte meroinowol in tricotsteek gebreid. Het bovenste deel van de panden en het onderste deel van de mouwen wordt in een fijn lacepatroontje gebreid. Opgelet: de mouwen eindigen net op de ellebogen. Foto rechts: Ze zijn terug van weggeweest: de mouwloze hesjes! Wij waren meteen enthousiast over deze versie van tweed garen met gekleurde spikkeltjes én met een klassiek ruitmotief. Draag er een spijkerblouse onder voor een sportieve look. 

 

Gouden herfst

Automne doré

 

Foto links: Het breien van deze poncho is op zich geen heksenwerk – maar zoals je ziet, mag het resultaat er wezen! De kleuren zijn speciaal op de herfst afgestemd. De donkerblauwe strepen zorgen voor een interessant contrast. Hij wordt aan één stuk gebreid. Stylingtip: draag hem op een spijkerbroek en bijpassende spijkerblouse. Foto rechts: De driehoekige sjaal wordt in een mix van kleuren gebreid en wel in drie verschillende patronen: ribbelsteek, tricotsteek en gerstekorrel. De vorm ontstaat door steken te meerderen en minderen.

Pure extravagantie

Pure extravagance

 

Foto links: Deze trui van zacht mohairgaren heb je sneller klaar dan je denkt, want je breit hem helemaal in tricotsteek. De strepen ontstaan door het kleurverloop van het garen vanzelf. Tip: de verwerking van de raglannaden vereist enige concentratie! Foto rechts: Dit heuplange vest is een allrounder die niet in je herfstgarderobe mag ontbreken. Het wordt gebreid van gemengd garen met merinowol en kasjmier. Geraffineerde snit: voorpanden hebben een brede sjaalkraag, bij het achterpand in boordpatroon zorgt de driehoek voor extra wijdte.

 

Vrouwelijke snitten

brin de féminité

 

Foto links: Bij dit vest komt het op de combinatie van alle elementen aan: een alpacagaren met een licht kleurverloop, panden met dwarsribbels en lengtestrepen met ruiten, een sjaalkraag en zakken in de voorpanden. Wij zijn ervan overtuigd dat niemand dit vest kan weerstaan!  Foto rechts: Op het eerste gezicht lijkt het hier om een eenvoudige multicolor trui te gaan. Kijk nog een goed en ontdek het structuurpatroontje, de sportieve halsboord, de wijde mouwen met brede boorden en de lengtes van de zoomboorden.

 

 

Herfstfavorieten

Favoris d’automne

 

Foto links: Is het de kleur? Is het de snit? Of is het het ajourpatroon? Wij denken dat het een combinatie van alle elementen is... Leuk detail: rechts en links van de schuine ajourstrepen wordt een lengtestreep in een ajourpatroon gebreid. Wij breiden deze trui van een mix van merino en alpaca. Foto rechts: De poncho wordt in tricotsteek met zigzagsteken gebreid, hij wordt aan de zijkant met knopen gesloten. De muts en polswarmers worden in een breed boordpatoon gebreid.

 

Klassiek & modern

Le classique à la rencontre du moderne

 

Foto links: Het zijn vaak kleine details die ervoor zorgen dat een klassiek model een moderne touch krijgt. De trui in tricotsteek heeft brede strepen, maar dan wel chevronstrepen. Foto rechts: Nog nooit zelf handschoenen gebreid? Dan wordt het nu de eerste keer! Maak ze van effen garen, zodat je de steken goed kunt herkennen. De boorden worden in smal boordpatroon gebreid.

 Alle modellen staan in het nieuwe nummer van burda breien nr. 6 dat vanaf nu in de winkel ligt.

Posted in: tijdschriften