Nieuw nummer: burda breien nr 12 – een prachtige herfst

De zomer lijkt alweer heel ver weg, met spanning kijken wij uit naar de herfst. Het wordt kouder, de dagen worden korter. Maar dat maakt ons allemaal niets uit. Wij gaan op zoek naar nieuwe inspiratie. Nog voordat het winter wordt, willen wij weer truien en vesten klaar hebben, want er is toch niets fijners om een warm omhulsel aan te kunnen trekken als het buiten kil en guur is... In het herfstnummer staan natuurlijk de kleuren centraal: groen, roze, bordeaux en okergeel. En nog een ideetje: met de outdoor-modellen kun je een heerlijke herfswandeling maken! En ook inndit nummer bieden wij enkele modellen onder het motto Easy Knitting aan (voor degenen die niet zo veel tijd hebben...). Wij wensen je veel breiplezier!

 

 

Groene kleuren

Belle (et beau) en vert

 

Foto links: Voor mensen met weinig tijd... De muts wordt in breed boordpatroon 2x2 met dwarsribbels gebreid. Het garen is een lichtgewicht kwaliteit van alpaca en wol. Deze muts is gegarandeerd warm! Foto rechts: Ook de mannenmode doet mee aan de groene-kleuren-trend! Het vest met capuchon en zakken brei je van een lichtgewicht garen. Het structuurpatroontje is zo makkelijk dat je

 

Frisse blauwe tinten

Souffle d’air frais

 

Foto links: Het wordt tijd om weer lekker warme sokken aan te trekken. Deze blauwe exemplaren zijn voor mannen ontworpen. Wij kozen garen in jeanstinten en een structuurpatroon voor het beendeel en de bovenkant van de sok. Foto rechts: Ideaal voor beginnende breisters! De licht pluizige sjaal wordt van twee soorten garens van merinowol, zijde en mohair gebreid. Het patroontje is echt makkelijk. Je kunt het naald na naald herhalen, zodat je het aan het einde kunt dromen. Het je trouwens al gezien dat het garen een kleurverloop heeft?

Super easy!

Tricot facile

 

Foto links: Voor alle beginnende breisters! Onder het motto ‘easy knitting’ hebben wij vier modellen uitgezocht. Wij beginnen met deze korte cape in een vrolijk streeppatroon, gebreid van soft merino, afgewerkt met een dubbele col. Foto rechts: Sjaals zijn eigenlijk een beetje uit de mode geraakt. Waarom? Omdat snoods hun taak over hebben genomen. Een snood is in feite een royale losse col die over een mantel of jas heen gedragen kan worden. Dit exemplaar wordt in half patentpatroon van fijne merinowol gebreid. Dit garen is overigens in vele kleuren verkrijgbaar.

Roze & bordeaux

Rose & lie de vin

 

Foto links: Als het herfst wordt, heb je in elk geval een muts en een sjaal nodig, vinden wij. Onze keuze is gevallen op dit stelletje van multicolor garen (van katoen, wol, alpaca) in roze en bordeauxkleurige tinten. De muts wordt in boordpatroon, de sjaal in diagonale ribbels gebreid. Foto rechts: Dit model hebben wij voor alle beginnende breisters laten ontwerpen die zich ook eens willen wagen aan het breien van een stola. 

Indian-summer-kleuren

Doux été indien

 

Foto links: Heb je wat tijd over? En ben je een liefhebber van tassen? Dan adviseren wij je deze shopper te maken. Hij wordt in een simpel netpatroontje gehaakt, de hengsel van een stevig patroontje. Als je hem van een robuust hennepgaren maakt, kan hij heel wat gewicht dragen. Foto rechts: Jammer dat sokken altijd verstopt worden in de schoenen en onder de broekspijpen. Wij vinden dat ze meer aandacht verdienen. Deze grijze exemplaren met het interessante lacepatroontje leveren het bewijs. Vooral het sierrandje met picots mag niet over het hoofd gezien worden.

 

Mosterdgeel

Ravissant jaune

 

Foto links: Neem een dikke haaknaald en heerlijk dik garen. Wij namen een gemengd garen van alpaca en wol. In de beschrijving leggen wij uit hoe je deze trendy haarband kunt haken. Veel plezier! Foto rechts: De gele kleur van het vrij dikke garen kondigt op een vrolijke manier de herfst aan! De korte trui met laag aangezette mouwen valt niet alleen op door het pluizige garen, maar zeer zeker ook door de combinatie van patronen. Alle modellen vind je in het nieuwe nummer van burda breien nr 12. Het tijdschrift is vanaf half oktober te koop. Je kunt het ook via onze website bestellen.

 

IK WIL EEN ABONNEMENT