Nieuw nummer: burda breien nr. 1 – van breien word je gelukkig!

Ons motto luidt: brei je gelukkig! Oversized, roze, mohair, boordpatroon: dit zijn enkele modetrends die in het eerste nummer van 2023 aan bod komen. In totaal 35 modellen in verschillende stijlen en met uiteenlopende moeilijkheidsgraden – daar zit voor elke breifan iets tussen!

En als je de grijze winterdagen wilt ontkomen, bekijk je in elk geval de vrolijk gestreepte modellen op je gemak. Als je deze ziet, krijg je meteen een goed humeur. En nog een pluspunt: ze zijn makkelijk te breien, dus ook voor beginners geschikt.

Oversized modellen

Prendre le largePrendre le large

Model 01 (links): Boorden in halve patent, een pas met kabelpatroon, lichte, zachte wol met super kid mohair en merino – en een ultra-casual silhouet: dit lange vest 
in hip beige is een droom voor trendbewuste breifans. Model 2 (rechts): Echte scheerwol, vals patentpatroon, top-down, een uniek model: de top-down gebreide trui van IJslandse wol met raglannaad kan meer dan er goed uit zien!

Favoriete kleur: roze

La vie en roseLa vie en rose

Model 21 (links): Een uitdaging voor ervaren breisters, maar hij is het waard, want deze top-down gebreide trui (met kabels, structuur- en fantasiepatroon, raglanranden en knopen bij de biezen) is een echte blikvanger. Model 16 (rechts): De poncho is in tricotsteek gebreid en de rand in patentsteek zorgt voor een mooie afwerking. De poncho kan ook met de lange zijden naar voren en naar achteren worden gedragen. 


Mijn lievelingsgaren: mohair

Passion mohairPassion mohair

Model 23 (links): Bij deze trui van fijn kid mohair met zijde begint het kleurverloop van wit, zilver, grijs en zwart bij de hals en loopt naar beneden toe door. De truc om te puntvormig te laten ontstaan: werk in ‘German Short Rows’!   Model 13 (rechts): Wow, wat een mooi effect! Deze prachtige trui met kleurverloop is ‘top down’ gebreid, dat wil zeggen vanaf de hals naar beneden toe.

'Green’ pieces

Une note verteUne note verte

Model 28 (links): De oversized trui heeft wijde mouwen en een grappig structuurpatroon (van verspringende rechte en averechte steken) bij de boord. Model 30 (rechts): Cool, maar ook cozy? Deze behaaglijke trui van hoogwaardig kid mohair met zijde is het allebei! De trui wordt met twee draden in halve patentsteek gebreid.

Natuurlijke kleuren

Faire entrer la lumièreFaire entrer la lumière

Model 27 (links): Een geweldig project voor de ervaren breifans. Aan de voor- en achterkant worden ruiten en kabels gebreid. Model 33 (rechts): Is het een hoodie? Is het een muts? 
Is het een sjaal? Het maakt niet uit, want het is allemaal even hip – en snel klaar!

Goed humeur!

Couleurs & bonne humeurCouleurs & bonne humeur

Model 19 (links): Dit kleurrijke vest wordt gewoon in tricotsteek gebreid en is in een handomdraai klaar. Mooi en praktisch: het subtiele kleurverloop van het garen. Model 18 (rechts): Deze superleuke gebreide poncho voor kinderen is het helemaal! De draad van het garen is omhuld met een glasvezel die in het donker het licht weerkaatst.

 

Je vindt al deze modellen en nog veel meer in het nieuwe nummer van burda breien nr. 01/2023 dat vanaf half februari in de winkel ligt.