Het nieuwe nummer van burda easy nr 5 voor september / oktober 2021 is klaar

Swipe to the left
 Het nieuwe nummer van burda easy nr 5 voor september / oktober 2021 is klaar
Door Karine Müller 8 september 2021 Geen reacties

Heeft naaien iets met duurzaamheid te maken? Ja, natuurlijk! Met het zelf maken van kleding kun je een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. En als je je eenmaal in dit thema hebt verdiept, zul je vaststellen dat duurzaam naaien niet ingewikkeld is: alles wat je nodig hebt, zijn de juiste stoffen en fournituren. Om het goede voorbeeld te geven, hebben wij alle modellen in dit ‘Green Issue’-nummer van ecologische stoffen genaaid. En hoe worden ze genaaid? Dat laten wij zoals altijd stap voor stap met duidelijke tekeningen zien. En wij leggen één model in een video-tutorial uit. Daarnaast hebben wij nog een heleboel tips rondom dit thema verzameld. 

 

Heerlijk zacht

Instants câlins

 

 

Wij vinden dat je nooit genoeg sweaters  kunt hebben. Daarom hebben wij drie versies ontworpen! De sweater links is tamelijk kort en ziet er door de zalmroze kleur fantastisch uit. Het zachte stretchfluweel onderstreept dit nog eens. Je kunt hem met behulp van een tutorial naaien, kijk hier. Geïnspireerd door de marine-look hebben wij de versie rechts van witte stof met mintkleurige strepen gemaakt. De lengte van deze sweater hebben wij op de gebruikelijke lengte afgestemd.


 

Een vlot model

Effervescence

 

 Door de lengte van de rokstrook te variëren, kun je verschillende rokken maken. De stof bepaalt de uitstraling van het model! Foto links: Ook van een effen stof is deze rok een succes! Ons model werd genaaid van ecologisch flanel in een mooie bordeauxkleur. Door de vrij neutrale kleur kan de rok met vele kledingstukken gecombineerd worden. Foto rechts: Ook in de winter mogen er bloemen op de rok bloeien.   De lange, zwierige strokenrok wordt van ecologisch katoenen stof genaaid. Goed om te weten: doordat de rok boven smal en onder wijd is, lijk je automatisch langer.
 

Met rimpels

Plissés bonheur

 

Foto links: Je kunt dit model shirt van een gebloemde stof naaien. Met de strikceintuur kun je het wijde model tailleren. Door de banden te strikken, krijgt het model een romantisch karakter. Foto rechts: In dit shirt zul je zeer zeker opvallen: vanwege de rode kleur, maar ook vanwege de  rimpels die op borsthoogte bij het voorpand gestikt zijn. Overigens: de rimpels worden ook bij de mouwnaad gestikt.


 

Kort of lang?

Sur le devant de la scène

 

Foto links: Kort & krachtig: het rechte jasje van wijnrode stof trekt de aandacht door de rosékleurige drukkers. Een leuk alternatief voor een blazer.  Foto rechts: Warm en geruit: de mantel met de strikceintuur van duurzame stof met wol eindigt net een stukje boven de knieën. Hij wordt met drukkers gesloten. 


Met stolpplooi

Passé-présent

 

Foto links: Ontspannen, eenvoudig en toch gestyled: de knielange jurk van roodbruine stof overtuigt door de heldere lijnen, zodat de stolpplooien alle aandacht kunnen trekken. Een leuke uitdaging voor modebewuste vrouwen die graag vlot gekleed gaan. Foto rechts: Lekker wijd, met prachtige bloemen: de gedessineerde jurk met lange mouwen en stolpplooien in het vooren achterpand kun je ook met een blazer en een ceintuur dragen. Op koude winterdagen draag je er een coltrui onder.


Het nieuwe nummer van burda easy nr. 5 kun je in de winkel kopen. Maar je kunt het ook online bestellen: www.burda-style.nl

Posted in: tijdschriften