Favoriete model: een geweldige jurk uit burda style januari 2023

Het favoriete model van het burda-team

De stof van jurk, model 117, zorgt voor een verrassend effect

 

Het patroon op zich ziet er niet echt ingewikkeld uit, maar je moet toch wel wat naai-ervaring hebben. De rimpeltjes langs de ‘onderkant' van de hoekig ingezette mouwen geven de jurk pit. Andere mooie details: de smalle kraagbies en de knopen in een casual hoornlook. Het grote voordeel van deze jurk: dit model kan in bijna alle seizoenen worden gedragen! Wij kozen een soepele stof, zoals hier viscose. Maar ook een dikkere of dunnere katoenen stof is geschikt.

Jurk #117| viscose | burda style 01/23Jurk #117| viscose | burda style 01/23

De jurk heeft twee stippen, dus enige naaikennis is vereist. De grootste moeilijkheid is het vaststikken van de mouwen met de rechte hoeken. Als je de hoeken moet stikken, de naaimachine precies op de hoek stoppen en de naald in de stof laten steken. Zet de stikvoet omhoog, draai de stof om de naald en laat de stikvoet weer zakken en ga verder met het stikken. Onze tip: werk stap voor stap volgens de uitleg in de beschrijving! Nog een extra tip: stem de dikte van de naaimachinenaald op de soort stof af. Hoe dunner de stof, hoe dunner de naald!

 

De stijl van de jurk kun je veranderen door een ander soort stof te kiezen. het grote voordeel: de snit past bij alle lichaamstypes. De X- en Y-lijnen kunnen de jurk ook met een riem dragen. In de wintermaanden draag je de jurk met een lekker lang gebreid vest. In het voorjaar kun je de doorknoopjurk ook open als voorjaarsmantel dragen!

Burda boek 5e oplage: naaien is niet moeilijkBurda boek 5e oplage: naaien is niet moeilijk