EEN NIEUW TIJDSCHRIFT: het nieuwe nummer burda easy beginner!

EEN NIEUW TIJDSCHRIFT: Burda style lanceert een nieuw speciaal nummer: burda easy beginner! Mijn workshop voor beginners!
Naaien is net een beetje als toveren. Eerst heb je een stuk stof en plotseling heb je een kledingstuk in je handen. Kan dat? Ja, dat kan! In dit nieuwe nummer kom je alles over de belangrijke basics te weten: welke fournituren je voor het naaien nodig hebt, waar je bij het opmeten van de lichaamsmaten op moet letten, hoe je de stof voorbereidt en knipt, welke stappen je moet zetten om een kledingstuk in elkaar te stikken om het als eindresultaat in je klerenkast te kunnen hangen.

Als dit jouw doel is, dan mag je dit nummer niet missen: met 8 projecten (kleding in maat 34 tot 44) die wij stap voor stap met duidelijke tekeningen uitleggen én voor elk model een GRATIS video-tutorial in het Nederlands! Om dit allemaal te kunnen, leer je eerst de basis van het vak: de lichaamsmaten opmeten, met een patroon werken, met de naaimachine werken, met verschillende stoffen werken en daarna leer je alle kneepjes van het vak! 

 

IK KOOP BURDA BEGINNER !

 

Het eerste topje en een patchwork-sjaal

Votre top bandeau et votre foulard patchwork

 

Als je zelf kleding wilt naaien, heb je eerst basiskennis nodig. In ‘Mijn workshop voor beginners!’ lichten wij toe hoe je de werkplek het beste inricht, hoe je met de naaimachine moet werken. Bij het eerste project in dit nummer werk je voor de eerste met papieren delen om een BANDEAU-TOPJE te naaien! Tegelijkertijd leer je hoe je met een knipvoorbeeld om moet gaan en wat de goede en verkeerde kant van de stof is. Als je dit hebt geleerd en je weet hoe je met de naaimachine moet werken, kun je het volgende model maken: een PATCHWORK-SJAAL, je leert hoe je delen aan elkaar stikt en hoe je de randen af moet werken. Met de sjaal kun je overigens alle kanten op, want je kunt hem ook als turban of als picknickdoek gebruiken.

 

Je eerste zelfgemaakte shirt én rok!

Votre top basique et votre première jupe

 

Nadat je nu al alles weet over de fournituren die je nodig hebt voor het naaien en hoe je de stof voor moet bereiden, kun je met het volgende project beginnen! Je hebt al geleerd stoffen delen te knippen en aan elkaar te stikken  – nu komt het op de details aan. Bij het BASISSHIRT leer je hoe de naadlijnen op elkaar gelegd moeten worden en hoe je de zooM af moet werken. Nu kun je de stap wagen om je EERSTE ROK te maken: je werkt nu voor de eerste keer met grote papieren delen en je stikt elastisch band vast om de bovenrand te rimpelen.

 

Je eerste jurk én je eerste broek!

Votre première robe et votre premier pantalon

 

In dit nummer leggen wij ook uit hoe je jouw lichaamsmaten op moet nemen, zodat je weet in welke maatje het model moet maken. Je hebt al geleerd hoe je met grote papieren delen moet werken. Bij het 6e project – je  EERSTE JURK – leer je hoe je een halsbeleg met vlieseline verstevigt en vaststikt. De jurk van soepele mousseline is niet alleen prettig om te naaien, maar ook om te dragen. Welk stofje heeft jouw voorkeur? Een stofje met dierenprint of een effen blauw stofje? Leuk stylingidee: om de jurk te tailleren, kun je er een riem op dragen. Klaar? Dan volgt nu het volgende project: je EERSTE BROEK. Durf je dit aan? Natuurlijk, want ook dit model - net als andere modellen in dit nummer - leggen wij stap voor stap in een video-tutorial uit!

 

Je eerste jasje én nog een leuke scrunchie!

Votre première veste et votre chouchou

 

De basiskennis van het naaien, alle belangrijke naaitermen, de informatie over de patronen ... In dit nummer leer je het allemaal! En dan ben je klaar om je EERSTE JASJE, te maken. Bij dit project werk je met grote belegdelen en je werkt voor de eerste keer met stevige stoffen. Maar met het basispatroon, de tekeningen en de video-tutorial gaat het allemaal lukken! En aan het einde van dit nummer heb je nog een paar restjes stof over? Wij hebben nog een ideetje wat je daarmee kunt doen: maak van de restjes stof een SCRUNCHIE – een prima idee om als accessoire te dragen, om je pols of in het haar!