Collectie burda style nr  12/2021 : in het rood en zwart

Swipe to the left
Collectie burda style nr  12/2021 : in het rood en zwart
Door Karine Müller 1 december 2021 Geen reacties

Als je de rood-zwarte collectie uit het decembernummer van burda style maakt, trek je ongetwijfeld de aandacht! 

Blouse en shirt

J’exilerai ma peur

 

Foto links: De blouse van een zwart-wit-rood stofje heeft een eenvoudige basissnit. Je kunt echter variëren door het ripsband bij de mouwen wel of niet te strikken. Goed om te weten: achter zit een split met knoopje. Foto rechts: Kan een shirt met lange mouwen met mouwboordjes elegant zijn? Ja, natuurlijk! Maak het bijvoorbeeld van een tulen stof met printmotief in animal-look. 


 

Met interessante details

J’afficherai mon cœur

 

Foto links: Voor de kuitlange rok kozen wij een jacquardstof met animalprint. Als je liever een minder opvallend stofje wilt nemen, kan dat natuurlijk ook. Mooi detail: de rand van de ingelegde plooi wordt met een paspel afgewerkt. Foto rechts: Het heuplange shirt trekt de aandacht door het grote bloemendessin, maar het patroon mag niet onderschat worden. De asymmetrisch ingelegde dwarsplooien op taillehoogte en de V-hals met plooi maken er een extravagant model van. 


Rood en zwart als contrast

Mes luttes mes faiblesses

 

Foto links: Elke vrouw zou een rode jurk moeten hebben. Waarom? Omdat je daarmee in het middelpunt komt te staan, zoals met ons model met asymmetrische plooien en smalle mouwen. Foto rechts: Korte jasjes kun je op allerlei manieren dragen en met veel kledingstukken combineren. Ons jasje met platte kraag en kleine opgestikte zakken is sportief, maar toch elegant. 


 

Broek of jurk?

Drapeau de mes colères

 

Foto links: Deze broek lijkt op het eerste gezicht een klassieke broek met plooivouwen, maar kijk nog eens goed: aan de onderkant van de broeks-pijpen zit bij de zijnaden een strikje. Foto rechts: De details van de gedessineerde jurk: een rechthoekig inzetstuk met knopenbies en smal opstaand halsboordje, driekwartmouwen en een pas met gerimpeld achterpand.

 


 

Rood als basiskleur

Je réclame un peu de tendresse

 

Foto links: De mantel van een fraai gedessineerd stofje heeft interessante details: een platte kraag, gerimpelde onderpanden, zijnaden met zak en mouwen met twee naden. Foto rechts: Een broekpak in het rood: een nieuw model jasje met een smal aangeknipt kraagje en een klassieke broek met plooivouwen, met een extra ceintuur met patje en gesp. 

Alle modellen van deze collectie vind je in het decembernummer van burda style, maar je kunt ze ook als pdf patroon online bestellen. Klik op de roze button hieronder.

 

PATRONEN

 

 

Burda naaiboek

Posted in: selecties