Het nieuwe nummer van burda plus 2021 herfst/winter is klaar!

Herken je dat? Je hebt een prachtige jurk genaaid, maar je hebt bijna geen enkele gelegenheid om hem aan te trekken. En de outfits voor naar het werk zijn voortdurend in de was of zijn niet meer in. Bovendien zitten ze vaak ongemakkelijk en hebben geen creatieve uitstraling.  Dat de grenzen tussen werk en vrije tijd steeds meer vervagen, is naar mijn mening een positieve ontwikkeling. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je in nonchalante homewear naar het werk gaat, maar de nieuwe modellen zien er zo uit dat ze door de keuze van de stof en de goed doordachte details nieuwe energie en een tikje magie uitstralen. Dat je deze outfits op verschillende momenten van de dag aan kunt trekken, laten wij in dit nummer zien!

 

 

Retro-look

Glamour rétro

 

Foto links: Deze jurk heeft zo veel interessante details, dat het haast te veel is om op te noemen: een reverskraag, een doorlopende knopenbies, een smal toelopend lijfje, een wijder wordende rok. Het retro-stofje doet de rest! Foto rechts: Een geraffineerde jurk met interessante details: een lijfje met draperingen, een lang split, een opstaand kraagje, driekwartmouwen, lengtefiguurnaden in de achterpanden. Tip: dit model alleen van zeer rekbare stof naaien!


 

Jurk of blouse?

Allure fauve

 

Foto links: Het basispatroon van deze jurk met ronde hals is vrij eenvoudig: de voor- en achterpanden worden met een middennaad afgewerkt. Bij het voorpandwordt een diepe stolpplooi ingelegd. Foto rechts: Niet alleen de chiffon met animal print bepaalt het karakter van deze blouse! Ook de rimpels bij de halsrand en halverwege de mouwen maken van de blouse een extravagant model. Nog een tip: de blouse kun je met behulp van een tutorial maken: klik hier!

 

Met speelse details

Jeu de lignes

 

Foto links: Met trui en ballerina’s naar de stad of met een T-shirt en sloffen thuis op de bank: de broek met (gedeeltelijk) elastiek in de band zit altijd heel prettig. Foto rechts: Laagjes-look: de schuine rokpanden worden voor en achter met een geruit klokkend pand met verrassend effect ingezet. Om het effect goed tot zijn recht te laten komen de schuine rokpanden van effen stof knippen.  

Van soepelvallende tricotstof

Tricoté ? Non, cousu !

 

Foto links: Nonchalant, maar toch elegant – het een sluit het ander niet uit! De trui met dubbele col en raglanmouwen is royaal van snit. Doordat de  panden gerimpeld bij de zoomboord vastgestikt worden, ontstaat een licht bloezend effect. Foto rechts: De snit van dit shirt is eigenlijk een evergreen, maar met een paar interessante details ziet het er toch weer net even iets anders uit. De zoom verloopt naar de linkerkant asymmetrisch. 


 

Met geraffineerde details

Décontraction raffinée

 

Foto links: De combinatie joggingstof en bloemenprint komt niet zo vaak voor, maar wij waren meteen enthousiast en gebruikten de stof voor een vlotte blouson met boorden met elastiek, zakken in de deelnaden en een dubbele capuchon. Leuk idee: bij de tunnel van de capuchon hebben wij een roze koord ingeregen. Foto rechts: De snit is rechttoe, rechtaan. De details: een brede sjaalkraag, een strikceintuur, grote opgestikte zakken. En bij de zijnaden lusjes voor de ceintuur.


Al deze modellen en nog meer vind je in het tijdschrift burda plus herfst / winter 2021. Het tijdschrift is in de winkel verkrijgbaar. Je kunt het ook online bestellen: www.burda-style.nl

De modellen van dit nummer kun je ook los als pdf bestellen: klik hier! 

 

ik wil een abonnement