Het nieuwe nummer van burda easy nr. 1 is klaar!

Een nieuw jaar, veel naaiplezier… en nog meer duurzaamheid! Duurzame modellen om zelf te naaien, vind je vanaf dit nummer onder het kopje ‘Easy Green’-collectie. Voor alle patronen geldt zoals altijd: uitkiezen-uitknippen-naaien dankzij het praktische kant-en-klaar-werkblad! Goed om te weten: vanaf dit nummer leggen wij twee modellen stap voor stap uit in een video-tutorial en laten wij stap voor stap zien hoe je de modellen naait.

 

 

Musthave: een basic shirt

Basiques de choix

Foto links: Het shirt met lange mouwen lijkt door de keuze van de stof (hier: gebreide stof) eerder op een trui. De okerkleur is overigens zeer populair in dit seizoen. Foto rechts: Kleinere vrouwen adviseren wij de korte versie van het shirt te maken, zodat de proporties kloppen. Als je taille niet heel smal is, kun je de bandjes gewoon wat losser knopen. 

 

Mijn nieuwe rok

C’est tout moi

 

Foto links: Wist je dat corduroy in de winter heel trendy is? Niet voor niets maakten wij deze mini-rok van deze stoere stof. Foto rechts: Is het een slangenprint of een luipaardenprint? Dat maakt niet uit! Eén ding is zeker: bij deze rok ziet het dessin er fantastisch uit!


De gele rok kun je met behulp van een tutorial naaien, kijk hier: video tutorials.

 

Een vlotte look

Un joli style

 

Foto links: Deze jurk met de klokkende rok en de driekwartmouwen krijgt door de lichte glans van de fluwelen stof een feestelijk karakter. Foto rechts: Wij gaan met dit jurkje terug naar de jaren negentig! In die periode bepaalden naast corduroy ook geruite stoffen het modebeeld. Voor ons geruite jurkje gingen wij wel op zoek naar een duurzaam stofje van ecologisch katoen

Het geruite jurkje kun je met behulp van een tutorial naaien, kijk hier: video tutorials.

 

Kort of lang?

La coupe tendance

 

Foto links: Wij naaiden de beige shorts van gabardine, maar je kunt natuurlijk ook een wollen stof kiezen. Houd er wel rekening mee dat een dikkere stof minder soepel om de benen valt. Foto rechts: Dit is geen gewone spijkerbroek! De ‘slouchy’ broek is een nonchalante versie die meestal bandplooien heeft en daarom bij de bovenbenen wat wijder is, naar onderen toe worden de pijpen smaller, zodat er een wortelvorm ontstaat.


 

British look

Allure british

 

Foto links: Deze korte versie is afgekeken bij de zogenaamde ‘lumber jackets’. Normaalgesproken zijn deze jassen van geruite wollen stof gemaakt. Wij hebben een effen versie gekozen. Foto rechts: Het bovenste deel is van wollen stof genaaid, het onderste deel van gewatteerde stof – natuurlijk in twee contrastkleuren, zodat het verschil nog beter opvalt.


 

Alle modellen vind je in burda easy nr. 1/2022 dat in de winkel of via deze website te koop is.  

Je kunt alle patronen ook als pdf patroon downloaden. Klik hier: pdf patronen

Je kunt ook een abonnement op burda easy nemen. Klik op de roze button hieronder. 

IK WIL EEN ABONNEMENT

 

 

Burda naaiboek