Collectie: van geruite stof - uit burda style nr. 1/2022

Licht, zacht, vrouwelijk zijn termen die wij niet meteen met ruiten associëren – maar dat is een vergissing, want met deze trendcollectie laten wij zien dat er niet alleen donkergekleurde schotse ruiten zijn. De  kleurenscala van de stoffen met ruitpatronen viel de keuze op pasteltinten waardoor de actuele stoffen een zachtere uitstraling krijgen. 

Jurk van geruite stof in lichte tinten

Robe beige, à carreaux jaunes et bleus

 

De geruite jurk krijgt door het pastelkleurige ruitpatroon een zacht karakter. De bolstaande mouwen en de gerimpelde rok onderstrepen dit karakter. De jurk wordt achter met een  knoopje gesloten.


 

Een stijlvolle geruite broek

Pantalon aux carreaux fluo

 

Vanaf nu ga je niet meer in een effen broek naar het werk... De geruite broek heeft bovendien nog een paar leuke details in petto: de schuine insteekzakken hebben een klep, bij de zijnaden wordt glanzend band opgestikt.


 

Mantel van felgekleurde ruiten

Manteau en laine mélangée

 

Wie kan deze mantel weerstaan? De vrolijke ruiten vormen de basis, maar bekijk ook de snit eens van dichtbij: wijde panden, stolpplooi in het achterpand, een platte kraag en een strikceintuur.

 

Een korte blazer

Blazer assorti… ou non

 

De korte blazer krijgt door het pastelkleurige ruitpatroon een extra vrouwelijke touch. De details: een lange sjaalkraag, driekwartmouwen en een dubbele rij knopen. Tip: draag de blazer op de jurk van dezelfde geruite stof!

 

Asymmetrische blouse

Blouse asymétrique

 

Durf deze blouse met asymmetrische sluiting van een geruit stofje te maken! Bij de verwerking van de voorpanden met smalle knopenbies moet je heel nauwkeurig te werk gaan, zodat het ruitpatroon mooi doorloopt.

 

Alle modellen van deze collectie kun je als pdf patroon downloaden. Klik op de roze balk om naar de pdf patronen te gaan:

 

PATRONEN